user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Dimecres, 04 abril 2012 00:00

Programa del Parlament Europeu "Escacs a l'Escola"

Valorar aquest article
(1 Votar)

El Parlament Europeu ha aprovat el passat 15 de març del 2012 una resolució en què insta la Comissió Europea i als Estats membres a introduir un programa de "Escacs a l'Escola" en els sistemes educatius de la Unió Europea, notícia àmpliament difosa en els principals mitjans de comunicación. En la declaració es destaquen els valors i capacitats intel·lectuals que desenvolupa la pràctica d'aquest mil·lenari joc-esport-ciència: desenvolupa la creativitat, la intuïció, el càlcul mental, la memòria i valors com l'esportivitat, la motivació, la presa i assumpció de les pròpies decisions.

 

El rus Garry Kasparov, considerat un dels millors jugadors de tots els temps, i el búlgar Silvio Danailov, president de la Unió Europea d'Escacs (ECU), van presentar amb gran èxit el projecte "Escacs a l'Escola" a la seu de treball del Parlament Europeu a Brussel·les.

El propòsit del programa, auspiciat pel president del Parlament Jerry Buzek, és promoure els escacs a les escoles europees, oferint formació i materials perquè els nens descobreixin i es beneficiïn de les seves bondats educatives.

"Els escacs són una poderosa eina pel desenvolupament del pensament i la memòria pels nens i nenes. Ensenya a pensar de manera analítica i lògica; ajuda a prendre les seves pròpies decisions i els responsabilitza de les conseqüències de les seves decisions", va declarar Danailov si compareixença al mateix dia de la resolució del Parlament Europeu.

Llegir 6545 vegades