user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Diumenge, 30 Novembre 2014 00:00

16 jugadors al torneig llampec Fira de Sant Andreu

Valorar aquest article
(3 vots)

El primer torneig d'escacs llampec de la fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí hi han participat setze jugadors de totes les edats. La veritat és que no s'esperava aquest nombre de participants i una mica més l'aula pensada per organitzar el torneig queda petita. Destacar la participació de molts petits valents fins i tot d'alguns que participaven per primer cop en un torneig. Els més menuts se'ls havia avisat que era un torneig de totes les edats i que no hi hauria possibilitats de copa. Així i tot, la participació de petits grans campions ha estat molt elevada i de ben segur aquests seran els futurs campions de Torroella.

Pels resultats i les classificacions, podeu consultar-ho a Torneig llampec Sant Andreu.

Cal agrair el suport de les famílies on fins i tot algun pare o avi acompanyant s'han animat a participar-hi. I d'aquesta manera tothom, petits i grans, hem passat una agradable tarda al voltant de partides d'escacs. Per contra, comentar el contratemps amb el programa informàtic que no permetia fer més de quatre rondes pel sistema suís (a hores d'ara això ja està solucionat), i per això, després de quatre rondes, es va dividir el torneig en dos grups: el grup A format pels vuit primers i d'aquí sortiria els tres primers classificats per optar a la copa, i el grup B amb els darrers vuits classificats. Al final però aquesta improvisació ha anat prou bé per a tothom.

Una curiositat del torneig: en ser partides ràpides, no calia dir "escac al rei" simplement es pren i automàticament es guanya la partida, i això ha fet guanyar partides a més d'un de forma sorprenent, fins i tot havent estat ben acorralat i ja sense defensa, tal com va passar amb la partida entre en Jordi Danés i en Nicolás García. De fet, el ritme de joc era prou ràpid com perquè aquestes situacions es donessin força vegades. El sistema Bronstein, de cinc minuts per jugador més tres segons de retard per jugada, permetia d'altra banda completar en una tarda fer un bon torneig de set rondes on pràcticament tothom hauria pogut jugar amb tothom del seu nivell.

Fins el proper llampec!!

 

 

Llegir 3451 vegades