user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Diumenge, 12 abril 2015 13:32

75 nens i nenes de 18 clubs o escoles diferents en el IX Torneig Juvenil Montgrí Sub12

Valorar aquest article
(4 vots)

La tarda de l'11 d'abril del 2015 la podrem recordar com una magnífica festa dels escacs escolars a Torroella de Montgrí, en un esplèndid local com són les instal·lacions del Museu Can Quintana. Des de l'organització ens podem donar més que satisfets de com ha anat finalment tot el desenllaç del IX Torneig d'Escacs Montgrí, malgrat algun que altre contratemps. Però allò més important és que els 75 nens i nenes repartits en tres categories (sub8, sub10 i sub12) varen gaudir de valent el torneig.

La limitació de l'espai, de material i pel bon funcionament de l'organització, alguns nens i nenes no varen poder participar-hi. Ens sap greu, i per això per una propera edició estudiarem com fer-ho perquè ningú, cap nen o nena amb ganes de jugar a escacs, quedi fora.

L'èxit de participació, l'entrega competitiva dels petits grans jugadors, el respecte que hi va haver entre rivals, l'alegria de veure a tothom recollint la seva copa o medalla, les ganes d'engolir-se les dues-centes magdalenes que la Teresa havia cuinat la nit abans, l'ordre en què miraven a quina taula els tocava i s'assentaven, l'encaixada de mans dels 75 a l'uníson, tot plegat ha fet que el IX Torneig hagi estat de llarg el millor torneig juvenil que s'hagi fet mai a Torroella de Montgrí. El rècord de participació estava en 50 en el II Torneig Juvenil Montgrí jugat al 2006, però els 33 participants només de Torroella i rodalies de l'any passat ja podíem preveure aquesta alta participació en tornar a fer obert el torneig.

Donar les gràcies a la Cristina Vidal, àrbitre del Torneig que segur haurà agafat una bona experiència, a l'Arnau Puig, ex-campió del torneig i ara ajudant d'àrbitre, a la Teresa Bagué en el comandament informàtic i tècnic, a la Montse del Museu Can Quintana per la seva grandíssima paciència, a l'Ajuntament de Torroella per facilitar-nos el local i a la Federació Catalana d'Escacs per la cessió de part del material. També agrair a tots els pares i mares per acompanyar els seus fills i filles a jugar a escacs una bona llarga tarda!  

La participació a més de Torroella i rodalies venien de diferents punts de les comarques gironines i fins i tot de Barcelona! Especial la convocatòria dels clubs alt empordanesos com Club Escacs Alt Empordà, Club Escacs Peralada, Club Escacs Figueres i CE. Dotze Castells, però també dels gironins Club Escacs Santa Eugènia i Club Escacs Gerunda, per la difusió que han fet per convocar la seva potent base de jugadors que tenen. També hi va haver la participació del Club Escacs Palafrugell, Club Escacs Sant Gregori i del barceloní Club Escacs Tres Peons.

Per altra banda, i tractant-se d'un torneig escolar no federat, varen participar molts nens que no formen (encara) de cap club. Eren nens i nenes que venien de l'escola Guillem de Montgrí i de l'escola Sant Gabriel de Torroella de Montgrí, de l'escola de Sant Jordi Desvalls, de l'escola de Palafrugell, de l'escola Empúries de l'Escala, de l'escola CEIP Sant Pau de Figueres i de l'escola d'Avinyonet de Puigventós.

El pòdium final va quedar definit de la següent manera:

Categoria Sub12

  1. Jan Salvatella Blanch (CE.Geruna)
  2. Jordi Vila Prada (CE.Dotze Castells)
  3. Núria Almendros González (CE.Figueres)

Categoria Sub10

  1. Blai Higueras Ruiz (CE. Alt Empordà)
  2. Diego Alonso Giménez (CE.Gerunda)
  3. Guillem Rico Sargatal (CE.Peralada)

Categoria Sub8

  1. Aran Gasull Batiste (CE. Tres Peons)
  2. Joan Moles Benali (CE. Santa Eugènia)
  3. Albert Sanllehí Vico (CE. Alt Empordà)

Tots els resultats de les 6 rondes i la classificació completa final per categories es pot consultar aquí: sub8sub10 i sub12.

Llegir 3639 vegades