user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Dimarts, 23 Febrer 2021 09:54

Albert Badosa i Romanyó (1958-2021)

Valorar aquest article
(6 vots)

El temps s'ha acabat, però la partida ha de continuar: hem d'analitzar-la, veure quina havia estat la millor jugada, provar variants, calcular dificilíssims finals ...

L'Albert Badosa ens ha deixat, el virus del Covid ha pogut amb ell, fort com era. Una terrible pèrdua per a tota la comunitat escaquista tant la gironina, com la rossellonenca, i la dels escacs catalans en general. Ens ha deixat un amant dels escacs, que feia el possible perquè les coses es fessin. No demanava la perfecció, ni res extraordinari, només que en els tornejos abans de començar hi hagués els taulers i les peces i els rellotges ben posats, i tots els aficionats disposats a passar-s'ho bé.

Humil de mena, qui més, i per això va crear el seu Club de Santa Pau i al mateix temps amb el seu amic rossellonès Richard Garcia el Club de Sant Joan Pla de Corts. Anava d'un costat a l'altre del Pirineus, valls humides com la Garrotxa i el Vallespir, per a moure cavalls i torres amb la gent que més bé s'hi trobava. Rondinava sovint de les "vaques sagrades" com deia ell perquè viure en un zona meravellosa com Santa Pau t'allunya de la realitat. Però l'amor pels escacs va fer que s'impliqués més i entre els anys 2014 i 2019 va ser delegat de la Territorial de Girona: assumint el repte d'organitzar les activitats gironines, de promoure els escacs transfronterers, de crear el Circuit d'Actius de Girona amb 10 tornejos i més de 400 participants en la darrera edició, ... sempre intentant trobar solució per a tot.

L'Albert ens ha deixat. Però ens perdurarà la seva manera d'entendre els escacs de club, de club petit i humil, de jugador de club petit i humil.

No ha estat un Gran Mestre, si un mestre molt gran!

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona

 

Llegir 1879 vegades