user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Dissabte, 30 Agost 2003 00:00

Acte refundació del club d’Escacs

Valorar aquest article
(0 vots)

A la vila de Torroella de Montgrí, amb data 29 d’agost del 2003, davant dels presents Ferran Laverde, Francesc Burgas, Víctor Rodríguez, Lluís Parals, Petra Devers, Dani Vilà, Joaquim Vidal, Martí Alavall, Carles Vilà, John Fowler, Francisco Cabello i Gregori Sarquilla, es constitueix de nou l’històric Club d’Escacs Montgrí davant del vist-i-plau i suport de l’ajuntament de Torroella de Montgrí.

 

S’ofereix voluntàriament com a president de l’entitat el Sr. Francisco Cabello, i ja sigui per la seva vetarania o com a bon coneixedor de l’entorn escaquístic, se l’assigna com a president del Club davant l’assentiment de tots els presents.

D’una manera encara preventiva, a l’espera d’una nova reunió, la junta s’ha formalitzat amb les següents persones:

President .............. Francisco Cabello

Vice-President ...... Lluís Parals

Secretari ................ Carles Vilà

Tresorer ................ Dani Vilà

Vocals .................. John Fowler

Petra Devers

Ferran Laverde

Joaquim Vidal

A més, en John Fowler s’ofereix com a entrenador dels més menuts.

 

Socis

En la reunió fundacional es recalca que la màxima prioritat per tirar en endavant el Club és aconseguir el màxim suport humà i econòmic. Esperem que la major part dels jugadors, ex-jugadors i aficionats als escacs de Torroella i voltants, no dubtin en ser-ne socis. També es desitja que els protectors empresaris ens donin un cop de mà, si més no per arrencar en bon peu el Club.

Amb aquesta línia doncs, s’acorda que per atraure al major nombre de socis pel Club, s’estableix de manera simbòlica les següents quotes:

Protectors ............ 20 €

Adults ................. 10 €

Menors ................ 5 €

Aquestes quotes seran anuals, de setembre a agost, seguint la temporada escaquista. S’ha de dir que en el moment mateix de la reunió, ja es donen per fets una trentena de socis.

 

Pressupost

El Club d’escacs arrenca amb el pressupost mínim de 120 €, que són els 10 € pel dret de ser-ne soci a de les 12 persones abans esmentades.

S’espera ampliar el capital amb l’aportació dels socis, amb la finalitat de cobrir les despeses administratives d’inscripció del Club a la Federació Catalana d’Escacs (fitxes dels jugadors, etc. ), però sobretot per poder comprar nou material i altres despeses que vagin sorgint

Així i tot, allà on incidirem més per a fer front a la major part de les despeses seran les aportacions que voluntàriament vulguin fer les empreses, les administracions o les diferents entitats bancàries.

 

El local de joc

L’ajuntament de Torroella de Montgrí reserva pel Club d’Escacs una sala suficientment gran de la casa Pastor (l’antic Museu del Baix Ter). S’ha acordat com a local fixe per fer reunions, per guardar tot el material, però sobretot per ser l’indret endreçat i tranquil pels nostres jugadors per a organitzar campionats i per ser un seriós emplaçament pels nostres equips.

Provisionalment, mentre la casa Pastor no estigui condicionada a les noves funcionalitats, s’ocuparà l’antic local que anys enrere ja fora la seu del Club. Es tracte del local del cinema que s’accedeix per l’escala que passa just per sobre de l’entrada interior al cinema. Es proposa que aquest local, també sigui un lloc on els jugadors i aficionats s’hi puguin trobar una vegada ens hàgim establert definitivament a la casa Pastor.

Tant per un lloc com per l’altre, s’ha pensat amb els més menuts: les dues sales es troben fora dels bars, i per tant fora de certes molèsties sovint criticades. Però en el cas del local del cinema, també s’ha pensat que fos al màxim proper a un bar, perquè sempre s’ha reclamat que així sigui.

 

Els equips

El primer objectiu clar i inajornable és fer un equip suficientment fort per tal que en aquesta mateixa temporada, partint de la categoria de promoció, pugi a la següent categoria.

Per aquest equip de promoció en són necessaris només quatre jugadors que cobrirem amb escreix. A la següent categoria, ja en faran falta vuit de jugadors, i per això ens refiem que jugadors torroellencs que es troben escampats en diferents equips de la comarca es solidaritzin amb nosaltres i tornin de bon grat al seu antic Club. Així ho desitgem perquè esperem fer les coses al màxim de bé possible per portar tant lluny com sigui possible el nom del nostre Club.

Per altra banda, es constituirà també el sempre necessari equip de promoció pel nostre jovent. Aquí tampoc s’hi veu cap problema que es constitueixi ja que d’un bon principi, ja sigui pel nombre de jugadors com pels desplaçaments que s’hagin de fer, com també per les classes tutorials.

Creiem bàsic l’existència d’aquests dos equips. No es descarta la formació de nous equips, encara que d’això n’estarà condicionat segons la resposta que donin els aficionats dels escacs al llarg dels propers anys.

 

Propòsits del Club

  • Campionat Social:

Tal com ja es feia en l’anterior etapa del Club, aquest campionat és de vital importància. És una manera seriosa i rigorosa en el sentit competitiu d’enfrontar-se entre els socis del Club i alhora fomentar vincles d’unió com tot Club té, ja que aquesta és la raó de ser.

  • Simultànies per la festa major:

Veure els taulers i les fitxes d’escacs al carrer per la festa major de la vila ja és un fet. Seguirem fent-ho.

  • Un Obert a l’Estartit:

Organitzar un campionat d’alt nivell seriós i anual es troba a la nostra agenda, encara que no és la nostra prioritat.

  • Potenciar l’afició als escacs:

Una fita important és tornar a crear afició a la vila. Per això hem pensat crear la figura d’un monitor d’escacs pel jovent, portar els escacs a les escoles i a la mesura que sigui possible, fer-ne campionats juvenils.

 

Repunt final

Es constitueix de nou un Club d’Escacs a la vila de Torroella de Montgrí després d’uns nou anys d’inactivitat.

Feia anys que això de no tenir un club d’escacs a Torroella es deia que era un fet del tot anormal. Diversos circumstàncies, que aquí no hi entrarem, han fet que malauradament hàgim perdut anys, hàgim escampat o eliminat la gran afició als escacs que de bon tros hi ha entre els torroellencs.

Finalment, de moment pocs, ens hem posat d’acord per tornar arriar l’afició als escacs a la vila. S’intentarà portar l’entitat al màxim de bé possible per tal que no torni a decaure. Però per això també serà important l’ajut per part de tothom. La junta acceptarà de bon grat tota proposta constructiva pel Club i el seu avenir. No s’acceptarà res a l’interès particular de cap persona.

L’existència del Club a Torroella ha de servir bàsicament per crear afició entre els torroellencs, i per crear, sempre que se’n sàpiga prou un equip local potent. Mantenir la flama encesa per molts anys l’afició als escacs a Torroella és la cosa més important per a la nova etapa del Club.

Amb tot, desitgem que us animeu a venir a jugar i a col.laborar amb nosaltres per portar a bon port el bo i millor dels escacs a la nostra vila.

Una salutació Cordial.

Francisco Cabello              Lluís Parals                      Carles Vilà

El President                     El Vice-President             El secretari

 

 

 

Llegir 2595 vegades