user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Diumenge, 31 Gener 2016 00:00

Arnau Vilà sots-campió de Girona Sub8

Valorar aquest article
(1 Votar)

Finalment l'Arnau Vilà fou merescudament segon classificat a la fase prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats Sub8, grup de la territorial de Girona amb 46 jugadors inscrits nascuts del 2008 en endavant.

Després de l'ensopegada a la quarta partida contra l'Alexandre Carballo, l'Arnau es va plantar a la darrera ronda amb 6 punts sense cedir cap més punt i depenent només d'ell mateix per a ser campió. Li tocava blanques i el contrincant ni més ni menys era el rival-amic de Figueres Guillem Campos que anava primer amb 6 punts i mig. La partida (que reproduïm més avall) fou força igualada malgrat el clar avantatge que podia disposar l'Arnau als inicis. Els nervis s'apoderen de l'Arnau sobretot a la seva jugada onze amb Cxc7+ ... bàsicament a partir d'aquí deixa d'apuntar bé la partida i després en veure que la jugada era bona idea però no prou efectiva, queda bloquejat (la bona era 11.Cxf6 seguit de 12.Cxh7 i deixant el rei negre amb defensa mooolt fràgil). Malgrat tot, arriba al final de la partida (jugada 26) amb alfil de més i amenaçant mat. El problema fou que en Guillem també disposava d'amenaça de mat en una jugada i tenia el seu torn ...

En qualsevol cas, merescut resultat malgrat que en quedar-se en sis punts, quatre jugadors més l'atraparen i empataren. El sorteig del desempat li caigué al seu favor i finalment quedà sots-campió. Amb aquest resultat a més de la copa, obté la beca classificatòria per a participar a la final del Campionat de Catalunya a l'Hotel Palas de Salou per setmana santa.

Llegir 6417 vegades