user_mobilelogo
Divendres, 13 Febrer 2015 09:03

Els escacs a l'escola com assignatura obligatòria

Valorar aquest article
(0 vots)

Finalment el passat 11 de febrer del 2015, la Comisió d'Educació del Congrés espanyol impulsa els escacs com a assignatura a les escoles. Però millor tard que mai!!

El Parlament de Catalunya ja va fer una declaració en aquest sentit el 2010 (Generalitat de Catalunya amb els escacs) i el Parlament Europeu ho va fer el 2012 (Parlament europeu i els escacs). de fet en aquesta web ja vàrem parlar del Programa del Parlament Europeu "Escacs a l'Escola" on instava a tots els membres comunitaris a impulsar els escacs com a assignatura obligatòria dins del currículum escolar de primària.

En qualsevol cas, la comunitat escaquista estem d'enhorabona perquè ara si totes les instàncies parlamentàries que actualment ens afecten, van a la línia de portar els escacs a l'escola. Des del Club d'Escacs Montgrí felicitem la iniciativa. De fet ja vàrem assistir a les jornades d’experiències d’escacs i educació que va organitzar el passat gener l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona per tal d'escoltar aquells professorats que ja estaven introduint els escacs a la seva escola.

Un exemple pràctic del programa "Escacs a l'escola" la va exposar l'escola FEDAC de Sant Narcís de Girona on varen recalcar que "Sens dubte en aquestes Jornades d'Escacs i Educació ha quedat clar que els escacs ajuden als nostres alumnes a treballar unes eines per poder Pensar i que aquestes faciliten tots els aprenentatges que es treballen a l'escola des de diferents àmbits".

Llegir 3010 vegades