user_mobilelogo
Divendres, 12 Gener 2007 00:00

I Open Internacional d’Escacs Illes Medes

Valorar aquest article
(0 vots)

Finalment s’ha fet el desitjat obert internacional. Gràcies a l’empenta infatigable d’en Joan Albert Dalmàs, propietari de l’Hotel Santa Anna, i el suport incondicional del Club d’Escacs Montgrí. Tot buscant espònsors i diners sota les pedres, tot fent reunions al llarg de l’any, tot mirant què més es podria fer per fer un bon campionat.

En Joan Albert va contactar amb l’Alfonso Pedraza Mancilla, director del torneig internacional de Benidorm. I amb el Sr. Pedraza hi va venir àrbitre internacional, l’Enrique Asensio Ferrari, que més tard s’hi ha adjuntat l’Emili Colls i en Jordi Balagué com a àrbitres auxiliars.

L’Obert Internacional d'Escacs Illes Medes ha tingut lloc a l'Estartit, a la sala polivalent El Portixol. Va ser inaugurat el dijous dia 28 de desembre pel periodista Raül Muxach i amb la presència de l’alcalde de Torroella de Montgrí – L’Estartit Carles Negre, el president de Club d’Escacs Montgrí Francisco Cabello, en Joan Albert Dalmàs de l’Hotel Santa Anna, el director del torneig Alfonso Pedraza i el jugador estrella del torneig Aleksander Delchev.

Hi ha hagut 139 participants d’un altíssim nivell repartits entre 27 països diferents, destacant 12 de França, 10 de Polònia i 7 de Bulgària. Entre els participants, a destacar el segon millor jugador de Bulgària (Aleksander Delchev), el campió del Marroc (Hicham Hamdouchi), el millor jugador d'Espanya de partides ràpides (el català Josep Manel Lòpez), els dos millors jugadors de Girona (els germans Fluvià), el campió de Portugal (Antonio Fernandes), una de les millors jugadores femenines del món (Ana Matnadze, de Geòrgia), etc.

Una cosa important a destacar molt important, i superant a la major part del campionats internacionals que es fan arreu de Catalunya al llarg de l'any, és el gran nombre de participants titulats: hi ha 19 grans mestres (dels quals quatre són dones), però hi ha molts més de mestres internacionals. Prova d’això és que vuit dels participants aconsegueixen norma de mestre internacional: Filemon Cruz, Romain Edouard, Omar Oussama, Spas Kozhuharov, Rafal Lubczynski, Robert Krzesaj, Ismael Karin i Magdalena Kozak.

La suma total de premis que s’ha repartit ha estat de 22.200€, dels quals el campió se n’ha endut una bossa de 3.500€. Són quantitats que no tenen precedents en els campionats d'escacs fets a Catalunya.

La informació general i més detallada del torneig es pot trobar a la magnífica web http://www.openillesmedes.com, feta enterament per en Jordi Regincós, professor d’informàtica a la Universitat de Girona.

Llegir 2759 vegades