user_mobilelogo
Dissabte, 22 Desembre 2012 00:00

Miquel Camós, mestre d'escacs d'un petit poble

Valorar aquest article
(0 vots)

Malhauradament el Club d'Escacs Montgrí ha hagut de suspendre la seva participació a la propera edició 2013 de la Lliga Catalana d'Escacs per falta de jugadors, encara que si ho faràn dos equips sub-12. El motiu bàsic és de les nombroses baixes per diferents motius que hem anat tinguent en els darrers mesos. 

Una de les baixes és del Mestre Miquel Camós, un dels escaquistes més bons que ha tingut Torroella de Montgrí, co-fundador del Club d'Escacs Montgrí al 1972 i que des dels anys setanta ha estat en actiu guanyant molts premis (a casa seva té una vitrina que fa goig!).

Com a professor de l'escola pública Guillem de Montgrí, la seva disciplina didàctica li ha donat sempre aquell posat de conciliador, de mestre d'escacs, de referent a tot alumne que volia apendre aquest joc mil·lenari. Va organitzar varis tornetjos d'escacs a l'escola, el del 1988 per exemple hi varen participar 18 nens i nenes i el campió del qual va ser l'actual president del club, en Carles Vilà.

Com a hometge a la seva llarga carrera, el Club d'Escacs Montgrí li dedica aquest escrit donan-li moltes gràcies per tot el que ha fet pels escacs torroellencs, desitjant-li molta salut i que ens continuem veient-nos al café fent alguna que altre partida.

La darrera partida oficial d'en Miquel Camós acabar en victoria seva gràcies a una errada final del contrincant. Malgrat als seus quasi setanta anys, encara donava guerra a qualsevol, sinó mireu l'atraviment del sacrifici a la jugada 17. ... Axg4!

Llegir 8003 vegades