user_mobilelogo
Divendres, 15 Novembre 2013 00:00

Magnus Carlsen, nou rei del escacs

Valorar aquest article
(0 vots)

Magnus Carlsen, nou rei del escacs, en vèncer a Viswanathan Anand en deu partides per 6,5 a 3,5.

Entre els dia 7 i 28 de novembre del 2013, a la ciutat índia de Chennai s'ha jugat el Campionat del Món d'escacs on s'enfortaven l'actual campió Viswanathan Anand (Indi de 43 anys) i el candidat Magnus Carlsen (Noruec de 22 anys) al millor de 12 partides.

Finalment s´han complert tots els pronóstics, l´aspirant i màxim favorit al treure-li la corona a l´Anand, Magnus Carlsen, ha estat clarament vencedor al tornei FIDE que es jugava a Chennai (India). Per 6,5 a 3,5, Magnus Carlsen s´endú una victòria més que merescuda i sentencia així un canvi d´era a la història dels escacs. La diferència d´edat, la joventud i potencial de Carlsen, l´esgotament de l´Anand, han estat claus per determinar el desenllaç final, amb pertides trepidants, esgotant al màxim les mínimes avantatges fins a llargues partides esgotadores.

Les fotos són agafades del vídeo en streaming de la Federació Internacional d'Escacs (FIDE) cap al final del la cinquena partida on Magnus Carlsen se'l veu pausat segur de que la victòria aquí no se li escapava, mentre l'Anand se'l veia més que amoinat perquè no veia com contrarestara l'avantatge d'un peó de les blanques.

 

Llegir 10101 vegades