user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Dimecres, 01 Setembre 2010 00:00

Nova etapa al Club després de la retirada de Francisco Cabello de la presidència

Valorar aquest article
(0 vots)

El Club d'Escacs Montgrí ha obert una nova etapa. El passat mes d'agost del 2010 hi va haver canvi de junta. Entre els relleus destacats, cal dir que en Francisco Cabello deixa la presidència després d'estar al capdavant durant 7 anys, passar-ne a ser ara el tresorer. El relleva un veterà del club, en Ramon Blanco i Esquena, que fa com unes dues dècades ja en va ser-ne. Així en Ramon pren la presidència del club amb experiència de temps passats. Un altre fet destacat és el retorn a la junta, i de nou secretari del club, en Carles Vilà i Camps. El quart component de la junta és en John Fowler, com a vicepresident.

 

La nova junta vol refer un club que estava en hores baixes. La primera tasca és aconseguir de nou una nova afició d'escaquistes dins del municipi de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Per això, s'emplaça a tots els federats i aficionats a trobar-se al bar La Sala, en comptes del restaurant Bou. A dia d'avui, i després de mig any de prendre la decisió, s'està aconseguint crear ambient quasi totes les tardes, i a vegades les discussions de les jugades porten fins tocar a mitja nit.

Una altra tasca important com a màxima prioritat és aconseguir tenir base, jugadors joves, petits futurs grans escaquistes, crear ambient i que els pares poc o molt també s'hi vagin involucrant. Per això és clau l'escola d'escacs, l'ensenyament del joc d'escacs a les escoles. I de moment també s'està aconseguint l'objectiu: en Carles Vilà és professor d'escacs de quatre nens del col·legi Sant Gabriel i cinc nens més del col·legi Guillem de Montgrí.

Sabem prou bé que el món dels escacs cal tenir molta paciència, ja sigui per guanyar una partida o ja sigui per fer ensenyar jugar correctament a un nen o nena. És per això que els resultats, encara que ja siguin un xic visibles, no els podrem considerar fins d'aquí uns quants anys. Som conscients que cal treballar, que cal fer moltes partides, i si cal també perdre moltes hores ... i així tenim la creença que és la millor forma de crear club, crear afició en els escacs a la nostra Vila.

Llegir 4445 vegades