user_mobilelogo

Promoció Torneig

 

V Actius Montgri 2023

Federació Catalana d'Escacs

 

Federació Catalana d'Escacs

Diumenge, 22 Gener 2017 16:10

Segona jornada del Campionat de Girona d'Edats 2017

Valorar aquest article
(2 vots)

Dissabte 21, puntualment a les quatre de la tarda a la seu de l'Institut Montgrí es va realitzar la segona jornada del Campionat de Girona d'Edats 2017 que enguany es juga a Torroella de Montgrí. Es varen jugar dues rondes més on els candidats al títol final ja van ocupant les primeres posicions. A diferència de la primera jornada, hi va haver més partides llargues on fins i tot alguns jugadors varen tenir problemes de temps per a poder-se defensar de les seves partides.

Pel que fa als resultats, a la categoria sub8, els ferms candidats a la victòria final en Josep Mª Jacomet del Santa Eugènia i l'Arnau Vives de l'Alt Empordà continuen imbatibles amb quatre punts, i que l'enfrontament entre ells dos a la següent ronda decidirà probablement qui serà el campió final. Destacar els germans Jurca del Platja d’Aro amb 3 punts i en concret al germà petit amb 5 anys que com en Mauro Alonso del Gerunda lluiten en els primers taulers.

Al grup sub10, després de quatre partides només tres jugadors estan imbatuts amb 4 punts: en Joan Moles del Santa Eugènia, l'Arnau Vilà del Montgrí i en Pere Costa del Gerunda. Important la victòria de l'Arnau davant d'en Guillem Campos així com d'en Pere davant en Leo Valle a la quarta ronda. Destacar els tres punts aconseguits fins ara per la Martina Salvatella del Gerunda.

Al sub12 només en Jordi Camprubí ha aconseguit els complets quatre punts després de la magnífica victòria davant d'en Martí Insa de l'Alt Empordà que no va poder fer res enfront l'amenaça de mat amb torre i cavall. En segona posició amb tres punts i mig es troben en David Acevedo, en Bernat Xifra l'Òscar Roqueta i en Juan Alber Garcia. Precisament, en David i en Bernat varen disputar una llarga i lluitada partida amb un final d'alfil i peons guanyador per en Bernat però que després de perdre el peó del mig de tres lligats, en David va poder arrencar unes taules miraculoses malgrat l'ajustat temps que disposava.

A la categoria sub14, també només un jugador encapçala amb quatre punts la classificació. En Biel Horta del Gerunda ha aconseguit fins ara tres importants victòries contra en Marc Jordà, en Miquel Pou i en Miquel Farré, que fa que en Biel sigui ja ferm candidat a la victòria final. Justament aquests tres jugadors són els immediats perseguidors amb tres punts juntament amb en Joan Tubert i la Laura Viñolas.

Pel que fa al sub16, que només disputaran sis rondes, en Gerard Mallol del Figueres amb quatre punts de quatre, no defrauda i es manté líder indiscutible i els seus rivals ja són lluny de la classificació. El segueix a un punt l'Abel Lazaro de l'Olot. La resta de jugadors es troben a més d'un punt del líder. Retirada destacada de l'Albert Gratacós del Banyoles.

Finalment al Sub18, amb set participants que juguen pel sistema lliga, el capdavant de la classificació està molt igualada. El resultat final serà molt ajustat. Després de la quarta ronda, David Nuñez de l'Alt Empordà i l'Albert Olivas del Gerunda van primers amb 3 punts, el segueix en Jaume Rovira del Gerunda amb 2 punts i mig, després de les dues taules de la segona jornada. Precisament en Jaume tenia un final de torre i peons guanyador davant d'en David que es trobava molt apurat de temps, però una petita imprecisió d'en Jaume finalment en David va poder arrencar les taules.

La setmana següent de nou les dues rondes tindrà lloc a l'Institut Montgrí, i que volem donar les gràcies per la sessió de l'espai al seu director, en Jordi Plaja.

 

Llegir 2309 vegades